Piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe Piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe
Podkategorie
- Piece konwekcyjne
-
Piece konwekcyjno-parowe
Podstawą nowoczesnej kuchni są piece konwekcyjno-parowe. Dzięki nim w czasie obróbki termicznej powstają niewielkie ubytki wagowe produktu, a wszystkie witaminy, sole mineralne i substancje odżywcze pozostają w produkcie.
Nowoczesne technologie wykorzystane przy produkcji tych urządzeń sprawiają, że korzystanie z nich jest wyjątkowo wydajne i funkcjonalne.
Wybór pieca konwekcyjno-parowego opiera się na pojemności, czyli na liczbie posiłków które należy przygotować.
Ilość wydawanych posiłków
Zalecana wielkość
do 50
6 x GN2/3
50 -150
6 x GN1/1
150 - 250
10 x GN1/1
300 - 400
10 x GN2/1
400 - 600
20 x GN1/1
- Piece piekarniczo-cukiernicze
- Inne