Piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe Piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe

Podkategorie

  • Piece konwekcyjne
  • Piece konwekcyjno-parowe

    Podstawą nowoczesnej kuchni są piece konwekcyjno-parowe. Dzięki nim w czasie obróbki termicznej powstają niewielkie ubytki wagowe produktu, a wszystkie witaminy, sole mineralne i substancje odżywcze pozostają w produkcie.

    Nowoczesne technologie wykorzystane przy produkcji tych urządzeń sprawiają, że korzystanie z nich jest wyjątkowo wydajne i funkcjonalne.

    Wybór pieca konwekcyjno-parowego opiera się na pojemności, czyli na liczbie posiłków które należy przygotować.

    Ilość wydawanych posiłków

    Zalecana wielkość

    do 50

    6 x GN2/3

    50 -150

    6 x GN1/1

    150 - 250

    10 x GN1/1

    300 - 400

    10 x GN2/1

    400 - 600

    20 x GN1/1

  • Piece piekarniczo-cukiernicze
  • Inne